Om Den Fede Gåsen

I köket puttrar ständigt den stora skygrytan. Grunden till en god sås är dess aromrika buljong. Vare sig du beställer vilt, kalv, skaldjur eller fisk så får alla rätter sina såser smaksatta med riktig fond. I vårt kök lagas maten från grunden med råvaror utan onödiga tillsatser. Vi väljer gärna ekologiska råvaror från närliggande gårdar och vi kryddar med tradition, kärlek och omsorg!

Maten som serveras varierar under året. Rätterna får sin karaktär utifrån årstidernas växlingar. Köket vet vilka grönsaker, örter, rötter, frukter och svamp som för stunden smakar bäst, och hur dessa ska kombineras med noga utvalda råvaror företrädesvis från Skåne och gärna med anor från vikingatiden.

I vårt kök lagar vi både moderna rätter men givetvis även gamla rätter med gamla kok sätt så som kokgrop rosta på spätt, rökta, gravade & torka för att nämna några. Vi söker hela tiden efter nya (gamla) recept och råvaror som det finns bevis för vi använde här i Skåne förr. Vi anpassar dock en del rätter efter vår moderna gom . Men ni kommer få se vi använder allt från tex en gris när den slaktats precis som förr inget går förlorat. Och vi garanterar att det blir en smak sensation utan dess like.

Vid bokning av arrangemang inkluderande mat
Tel:  040-330 806
E-postbokning@denfedegasen.se